14 Kasım 2016 Pazartesi

KOLAY EL ÇANTASI DİKİMİ / SEWING EASY HANDBAG


Bu kullanışlı el çantasını yapmak en fazla 15 dakikanızı alacak. İster makyaj malzemelerinizi, ister kırtasiye gereçlerinizi, isterseniz iş yerinde molaya çıktığınızda yanınıza aldığınız ıvır zıvır için kullanın:)) çok da büyük olmadığı için kol çantasında yanınızda da taşıyabilirsiniz.

// It takes 15 minutes to make this useful handbag. You can use it for cosmetics/office tools/stuffs that you get when you go out break at work:). It's not big so you can carry it in your shoulder bag.





Malzemeler  // Materials

1. Çanta Kalıbı ( aşağıdaki referanslara göre çıkar +1 cm her yerinden dikiş payı ver ) // Bag Pattern ( draw it in aacordance the guidance given below and add 1 cm seam allowance )
2. 1  dış kumaş ve 1 astar ile her ikisi için tela (isteğe ve kumaşa göre tela seçilir) biçilir , isteğe göre sap için kumaş biçilir ( benimkinin bitmiş hali 1,5 cm genişlikte 15 cm uzunlukta) // 1 Outer fabric, 1 Lining , 2 interface, if desired cut for strap ( finished measurements 1,5 X 15 cm of mine )
3. Mıknatıslı çıtçıt // magnetic snap
4.Uygun iplik ve dikiş makinesi :) // coordinating thread and sewing machine.



Resimde verilen ölçülere göre kalıbı çıkarıyoruz // Create your bag pattern in accordance with above measurements.



Kumaşlarımızı biçip telalıyoruz // Cut your outer and lining fabric and interface them.

























































Katlama yerlerine ve çıtçıt yerlerine gerekli işaretleri koyuyoruz / Notch or mark the folding lines and mark the magnetic snap places.





















Dikişe başlamadan önce çıtçıtı işaretlediğimiz yerden takıyoruz. Dikkat edelim çıtçıtları kumaşların yüz kısmına takıyoruz // Before start sewing attach the magnetic snaps to the right side of fabrics.



























Dış ve astar parçalarını yüzü yüzüne gelecek şekilde koyuyoruz ve alt kısımda 10 cm'lik boşluk bırakarak iki yanından dikiyoruz // Place the outer and lining fabric right sides together and sew from the corners and leave 10 cm in the middle for turning the bag when it is finished.








Şimdi katlamaya başlıyoruz. Alt kısmı açıklık bırakarak diktikten sonra şekilde görüldüğü gibi önce bir tarafı sonra diğer tarafı işaretli yerlere denk gelecek şekilde katlıyoruz. // Now we begin to fold. Fold the lining and outer pieces towards their right sides as you can see above pictures. When you are folding it , take as reference the marks.



 

Çantaya sap koymak istiyorsanız, daha evvel hazırladığınız sapı yukarıdaki şekilde iğneliyoruz. Herşey kontrol edildikten sonra alt kısım hariç ( orası içeride kaldı) tüm dış kenarları dikiyoruz.// If you would like to add a strap you should pin it now to the outer piece as you can see above picture. Sew all sides except the bottom ( this part is now inside ).

 

Açık bıraktığımız yerden çantanın asıl yüzünü çıkarıyoruz.// Now we turn out the right side of the bag from the open part.




Çantamız ortaya çıktı.Güzelce ütüledikten sonra açık kalan kısmı dikiyoruz. // Iron it nicely and stitch slowly all over the line.



And Voilaa !!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

design by Get Polished | Copyright © 2016 Zipperhanim